Core Web Vitals optimaliseren

Op zoek naar Core Web Vitals optimalisaties? Onze specialisten kunnen je daarbij helpen!

 • Verbeter jouw PageSpeed Insight score Optimaliseer je gebruikerservaring
 • Verbeter jouw organische zoekresultaten Je zult zien dat onze aanpak werkt!
 • Je zit niet vast aan een abonnement Eenmalige investering

Zij vertrouwen hun Core Web Vitals toe aan Brthmrk, jij ook?

 • Solfelt logo
 • Stipt logo
 • Credifin logo
 • Balans Schoonmaak

Wat is Core Web Vitals?

De Core Web Vitals bestaan uit 3 verschillende factoren: De Largest Contentful Paint, Cumulative Layout Shift en First Input Delay. Deze 3 metingen hebben directe invloed op de paginasnelheid en de gebruikerservaring.

Core Web Virals

Largest Contentful Paint (LCP)

De LCP meet de laadprestaties. Om een goede gebruikerservaring te bieden, moet LCP plaatsvinden binnen 2,5 seconden nadat de pagina voor het eerst is geladen. Dit is vaak het grootste object in de viewport (meestal een afbeelding).

First Input Delay (FID)

De FID meet de interactiviteit. Voor een goede gebruikerservaring moeten pagina’s een FID van 100 milliseconden of minder hebben.

Cumulative Layout Shift (CLS)

De CLS meet verschuivingen. Voor een goede gebruikerservaring moeten pagina’s een CLS van 0,1 behouden. of minder.

Hoe slaagt mijn website voor de Core Web Vitals?

Elke website is uniek, dus hoe jouw website slaagt voor de Core Web Vitals is afhankelijk van meerdere factoren. Maar er zijn wel een aantal basisprincipes die je kunt toepassen. Er zijn een aantal manieren om de Core Web Vitals van je website te optimaliseren:

 1. Zorg ervoor dat je website snel laadt. Dit kan worden bereikt door het gebruik van efficiënte afbeeldingen, het minificeren van CSS en JavaScript-bestanden, het gebruik van content delivery networks (CDN’s) en het verwijderen van onnodige plugins en widgets.
 2. Maak gebruik van lazy loading om ervoor te zorgen dat alleen de content die zichtbaar is voor de gebruiker wordt geladen, wat kan helpen om de LCP (Largest Contentful Paint) te verbeteren.
 3. Zorg ervoor dat je website goed reageert op interacties van de gebruiker door het gebruik van efficiënte JavaScript-code en het beperken van het aantal HTTP-verzoeken dat nodig is om de pagina te laden. Dit kan helpen om de FID (First Input Delay) te verminderen.
 4. Zorg ervoor dat de layout van je website stabiel is door het gebruik van vaste afmetingen voor afbeeldingen en andere elementen en het voorkomen van onverwachte veranderingen in de layout tijdens het laden van de pagina. Dit kan helpen om de CLS (Cumulative Layout Shift) te verminderen.
 5. Controleer regelmatig de prestaties van je website met behulp van tools zoals Google Search Console en PageSpeed Insights om te zien of er problemen zijn met de Core Web Vitals en zoek oplossingen om deze problemen op te lossen.

Door deze stappen te volgen, kun je de Core Web Vitals van je website verbeteren en ervoor zorgen dat je website een goede gebruikerservaring biedt aan bezoekers en een hogere ranking in de zoekresultaten van Google behaalt. Heb je hulp nodig met het optimaliseren, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is het verschil tussen de RuM-data en de Pagespeed Insight score?

RuM (Real User Monitoring) data zijn gegevens over hoe gebruikers daadwerkelijk je website gebruiken. RuM-data kan worden gebruikt om de prestaties van de website te meten en te verbeteren door problemen op te sporen en oplossingen te zoeken voor problemen die gebruikers ervaren.

Het verschil tussen de RuM-data en de PageSpeed Insights-score is dat RuM-data gegevens zijn over hoe gebruikers daadwerkelijk de website gebruiken, terwijl de PageSpeed Insights-score is gebaseerd op een analyse van de broncode van de website. Beide kunnen nuttig zijn om de prestaties van een website te meten en te verbeteren, maar de RuM-data is hoe gebruikers de website daadwerkelijk ervaren.

Jim & Fabienne

Resultaten waar wij trots op zijn!

Neem gerust een kijkje, wellicht sta jij hier binnenkort ook tussen?

Jim Servaas
Benieuwd hoe jij kan groeien met Core Web Vitals?

Neem dan gratis contact met ons op!

Veelgestelde vragen

We snappen het best als je nog enkele vragen hebt.
Daarom hebben we ze voor je verzameld.