Alles wat je moet weten als je meer dan 10.000 volgers hebt op Instagram

Voor vele is het een mijlpaal. 10.000 volgers. Voor jou misschien ook en wellicht heb je deze ook al behaald. Allereerst gefeliciteerd dan natuurlijk! Maar wat zijn nou de voordelen hiervan?

Je kunt gebruiken maken van de swipe-up functie

Mocht je nog geen gebruik maken van Instagram stories na het lezen van 5 Tips voor het beginnen van een Instagram account? Start hier dan meteen mee! Na het behalen van 10.000 volgers heb jij een nieuwe functie binnen de Instagram stories. Deze nieuwe functie geeft jou de mogelijkheid om een specifieke URL toe te voegen aan jouw storie. Met het inzetten van deze zogeheetten “Swipe up” functie kun je meer traffic naar jouw website genereren. De URL waarnaar jouw kijkers navigeren kan varieren tot een artikel of product. Let er hierbij op dat je de bezoekers dan ook naar de juiste pagina navigeert, om een foutieve UX te vermijden.

Mijn aantal volgers blijven op 10.000 staan?

Wanneer je op Instagram meer dan 10.000 volgers hebt zal je merken dat het aantal hiervan niet omhoog gaat. Althans dat lijkt in ieder geval zo. Vanaf de 10.000 volgers toont Instagram jouw volgers per 100-tallen. Dit betekend dat zodra jij 10100 volgers behaald, Instagram jouw volgers aantal weergeeft als 10.1K.

Ben je toch nieuwsgierig hoeveel volgers je exact hebt? En dat is je goed recht! Dan kan dit alsnog, mits je een business account hebt. Met een Instagram business account heb je de mogelijkheid tot het vergaren van informatie over jouw volgers en potentiële volgers. Onder statistieken vind je een overzicht van jouw activiteit, inhoud en doelgroep. Onder laatstgenoemde kun jij de exacte volgers aantallen terugvinden.

Wil je jouw Instagram account naar een volgend level tillen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Online Marketing Bureau Zaandam Blog Alles wat je moet weten als je meer dan 10.000 volgers hebt op Instagram