back to back

Hoe voeg ik een nieuwe plugin toe aan WordPress?

Om WordPress uit te breiden zijn er plugins op de markt. Veel van deze plugins zijn gratis en sommige zijn betaald. Omdat WordPress een open source pakket is, betekent het dat iedereen er vrijwillig aan kan meewerken. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te wachten op een update van WordPress zelf, maar dat andere mensen dit kunnen toevoegen. Er zijn twee manieren om plugins toe te voegen aan jouw website. Log in op jouw website en navigeer in het linkermenu naar het kopje “plugins”.

Plugin toevoegen via de WordPress bibliotheek

Het grootste gedeelte van de WordPress plugins zijn beschikbaar via de plugin bibliotheek. Hier kun je door middel van het zoeken op bepaalde zoekwoorden de juiste plugin vinden. Daarnaast lichten ze ook een aantal van deze plugins uit, zie je een overzicht met de populairste, aanbevolen en favorieten plugins.

In het overzicht zie je aan de rechterkant van de getoonde plugins een knop “Nu installeren”. Wanneer de installatie voltooid is dien je deze te activeren. Wanneer je een plugin installeert maar niet activeert, doet deze het niet.

Tip: Verwijder de inactieve plugins, om jouw website veilig te houden.

Ik heb een plugin gekocht en wil deze toevoegen

Heb je een plugin gekocht, die niet te vinden is via de standaard bibliotheek van WordPress? Dan kun je deze alsnog uploaden naar de website. Je kunt namelijk handmatig plugins toevoegen aan de website. Zorg ervoor dat je het zip bestand van de plugin bij de hand hebt. Deze is als het goed is naar je verstuurd via de mail of kun je achterhalen in jouw account waar je de plugin hebt aangeschaft.

Hoe voeg ik handmatig een plugin toe?

Onder het kopje plugins, aan de linkerkant, verschijnt een dropdownmenu. Klik op “nieuwe plugin”. Hier kom je in het overzicht van de plugin bibliotheek. Bovenaan deze pagina zie je een knop “plugins uploaden”. Als je hierop klikt verschijnt er een mogelijkheid om een zip bestand te uploaden. Sleep hier jouw aangekochte plugin naartoe of zoek het bestand via de “choose file” optie.

Gerelateerd

Een greep uit onze laatste nieuwsberichten