back to back

Instagram gaat nepaccounts met gekochte volgers aanpakken

Instagram heeft in een officiële uiting gemeld dat zij nepvolgers, -reacties en -likes aanpakken. Vanaf maandag wordt “inauthentieke” activiteit op Instagram verwijderd.

Instagram schrijft hierover het volgende: “Dit soort gedrag is kwalijk voor onze gemeenschap”. Het populaire social media platform, dat onderdeel is van Facebook, maakt voor het verwijderen van deze accounts, volgers, reacties en likes gebruiker van algoritmes. Algoritmes die nep gedrag kunnen herkennen. Gebruikers die betrapt worden op het gebruik van bijvoorbeeld nep volgers en likes, worden via een melding verzocht om haar wachtwoord te wijzigen. Dit zodat, in het verleden gedane aankopen in nep gedrag, niet meer kunnen worden uitgevoerd.

Instagram wil met deze update websites en bedrijven aanpakken waarbij gebruikers zich aan moeten melden met hun Instagram-account en hun wachtwoord achter dienen te laten. Nadat gebruikers bij zo’n dienst zijn ingelogd, en vaak hebben betaald, wordt het account voorzien van nepvolgers of -reacties.

Bron: Nu.nl